Na  Badnji dan, u naš radio-klub je stigao poveliki paket koji su poslali Robert Balaž i Miodrag Bakić iz Pančeva – celih 5.4 kilograma!

Iako je bio praznik, lako je bilo okupiti omladince na otvaranje paketa, a i stariji članovi kluba su se znatiželjno priključili. U učionici nije imalo dovoljno mesta da svi sednu.

Paket je otvorio Janko YU3EEA, dok su ostali netremice čekali da vide šta sve ima u tolikom paketu. Prva stvar je bila poruka koju su Robert i Mića poslali:

Poštovani članovi radio-kluba,

Želimo vam srećan Božić, da ga provedete u dobrom raspoloženju, miru i blagostanju. Delove i alat koristite u zdravlju i sa osmehom na licu.

Veliki pozdrav iz Pančeva!

Zatim je usledilo otpakivanje uredno i gusto napakovanog sadržaja. Jedno po jedno Janko je vadio kesice dioda, grecova, otpornika, kondenzatora, tranzistora od univerazlnih do snažnih ispravljačkih, hladnjaka, raznovrsnih integralih kola, elektronskih modula, nekoliko torusnih transformatora, instrumenata, čak i jedan kompletan torusni ispravljač.

U paket je stalo i nešto kvalitetnog alata, veliki namotaj kvalitetne tinol žice, bužiri, spojnice, buksne, releji, senzori… ne može se to sve nabrojati.

Vrednost paketa nismo se trudili ni da procenimo a već na prvi pogled je bilo jasno da to uopšte nije bilo jeftino.

Deo sadržaja paketa

Za komponente koje nisu prepoznavali, omladici su odmah pitali, a nije nedostajalo ni ideja šta bi se sve moglo praviti. A i starijima su se smeškali brci zbog bogatog paketa ali i zbog još bogatijeg gesta Roberta i Miće. Imali su i ideja šta bi mogli da dodaju od materijala pa da se naprave neki konkretni uređaji.