Kao aktivatori diplome „Užice“ mogu raditi sve klupske i lične amaterske radio-stanice čije je sedište na području Grada Užica. Ove stanice mogu raditi aktivacije bez obzira gde se nalaze pa i ako ne rade sa područja grada.  Pregled pozivnih znakova stanica iz Užica je dat na sajtu u najavi za svaku godinu posebno.

Pored radio-amatera Užičana, u aktivaciji ove diplome mogu učestvovati i drugi radio-amateri ako se nalaze na području Grada Užica.

Ako ste na proputovanju ili ste u užičkom kraju, vaše veze se takođe računaju kao poeni za osvajanje diplome „Užice“. Potrebno je samo da prilikom održavanja veza naglašavate da radite za diplomu „Užice“ i da pošaljete log veza.

Pogledajte pravila diplome „Užičani“ na našem sajtu jer aktivacijom za diplomu „Užice“ dobijate mogućnost i da osvojite diplomu „Užičani“.

Na području Užica ima veoma zanimljivih mesta tako da aktivacija ove diplome bude dobar povod da obiđete naš kraj.

Ne morate se nalaziti u samom gradu. Možete biti na planini Tari, u Mokroj Gori ili Kremnima ili na Jelovoj gori. Možete obići Potpećku pećinu, proći klisurom reke Đetinje i videti jezero Vrutci. Možete posetiti spomen obeležje Kadinjača, baciti pogled na Užice sa vidikovca na Zabučju. U samom gradu možete posetiti užičku električnu centralu, urađenu po Teslinim principima, druga na svetu posle one na Nijagarinim vodopadima. I to nije sve, na području Užica ima toliko zanimljivosti da ne možemo sve ovde da ih navedemo.

Možete istvoremeno učestvovati i u drugim radio-amaterskim programima. U Užicu se nalazi tvrđava Užički grad koja je u programu World Castle Award, iznad sela Drežnik su dva SOTA vrha: Gradina i Kućišta, a iznad Mokre Gore na Šarganu je SOTA vrh Šišatovac. Mokra Gora je park prirode, zaštićeno područje koje je uključeno u Flora & Fauna program isto kao i neki delovi Jelove gore iznad Užica.

Ako ste već u blizini, ne propustite da nam se javite da se vidimo, upoznamo i družimo. Možemo i zajednički da radimo aktivacije za diplomu.