Jedna od zanimljivijih radio-amaterskih aktivnosti je promocija kulturnih, istorijskih, prirodnih i drugih vrednosti. To se najčešće radi izdavanjem diploma. Radio-amateri diplome osvajaju održavanjem veza sa određenim radio-amaterskim stanicama, najčešće sa nekim povodom.

Diploma „Užice“

Diploma „Užice“ je ustanovljena povodom Dana grada Užica,9. oktobra. Namenjena je radio-amaterima kako domaćim, tako i onim širom sveta, čiji je zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, održavaju veze sa užičkim radio-amaterima. Diploma se dobija za određeni broj sakupljenih poena.  Ovo je zajednička aktivnost tri radio-kluba kja postoje u Užicu: Radio klub „Aco Vučković“ YU1ABH, Radio klub „Sevojno“ YU1AAX Sevojno i Radio-klub „Užice“ YU1ACE. Za više podataka pogledajte pravila i informacije o diplomi „Užice“.

Diploma „Užičani“ je namenjena užičkim radio-amaterima i radio-amaterima koji su aktivni sa područja grada Užica u vreme aktivnosti diplome „Užice“. Njihov zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, urade što više veza sa drugim radio-amaterima promovišući dan grada. Diploma se dobija za određeni broj sakupljenih poena. Za više podataka pogledajte pravila i informacije o diplomi „Užičani“.