Monthfebruar 2016

Juče dobio licencu a danas već ima urađena tri kontinenta

Juče je naš Janko dobio licencu i pozivni znak YU4EEA i tako postao najmlađi operator u klubu a već danas je na poziv Milana YU1ZZ gostovao na takmičarskoj lokaciji sevojničanskog kluba YU1AAX na Košuti i uradio prve DX veze.
yu4eea-prve-veze
Prvo je malo probao 40 metara i uradio veze sa 9A4ZZ, YT3E, YT2AZD, YU2SD, E77Y i 9A5YY. Zatim je prešao […]

Najmlađi operator, Janko YU4EEA

Danas je Janko Mihailović postao najmlađi operator u YU1ABH (2001. godište). Položio je treću klasu pred komisijom u Savezu radio-amatera Srbije.
Test je položio sa veoma dobrim rezultatom tako da je izazvao veliko oduševljenje prisutnih članova Izvršnog i nadzornog odbora Saveza radio-amatera Srbije koji su mu srdačno čestitali.
yu4eea-diplomaDiplomu i licencu Janku je uručio lično Predsednik saveza radio-amatera Srbije, Miroslav Ivković YU1DW
Naš najmlađi operator je oduševio […]

Konstruktori – predavanje 24. februara (sreda)

konstruktoriU sredu 24. februara je održano drugo predavanje u okviru projekta „Elektronika iz prve ruke„.
Predavanja je ovaj put započeo Predrag Supurović YT9TP,  koji je nastavio priču o osnovama elektronike predstavljajući poluprovodnike i izvore napajanja.
Zatim je Radomir Minderović predstavio neke napredne merne instrumente, osciloskope, signal generatore i spektralne analizatore. Predavanje je bilo naročito interesantno jer je Rašo doneo te instrumente i demonstrirao njihov rad.
U završnici, Milan Milovanović YU1ZZ je pričao o radio-talasima, frekvencijama, […]

Konstruktori na TV Lav Užice

Prilog TV Lav Užice povodom projekta „Elektronika iz prve ruke“ koji organizuje grupa mladih Konstruktori u našem radio-klubu. Sagovornik im je bio Duško.

TV Lav o Radio-klubu „Aco Vučković“ YU1ABH Užice

TV Lav Užice je 18. februara u svom Dnevniku objavila prilog o našem radio-klubu i radio-amaterizmu.  Sagovornik im je bio Peđa YU9TP.

Konstruktori – održano prvo predavanje

Konstruktori su probili led. U sredu, 17. februara, u našem radio-klubu je održano prvo u nizu predavanja pod nazivom „Elektronika iz prve ruke“.
Posećenost je bila odlična. Tražilo se mesto više.
yu1abh-konstruktori-prvo-predavanje-2016-02-17Predsednik kluba Blagomir Mitrašinović YU1XA pozdravio je posetioce
U prvom delu predavanja, posetioce je sa istorijom radio-amaterizma i radio kluba upoznao Milan Milovanović YU1ZZ, a nakon toga je i objasnio […]