Diploma Užice

Radio-amateri Užica su povodom Dana Grada Užica ustanovili diplomu „Užice„.  Diplomu organizuju Radio klub „Aco Vučković“ YU1ABH, Radio klub „Sevojno“ YU1AAX Sevojno i Radio-klub „Užice“ YU1ACE.

Aktivnost oko rada diplome se dešavaju svake godine od 1. do 16. oktobra i u njima učestvuju radio-amateri koji žive na području Grada Užica ali i radio-amateri koji za vreme aktivnosti borave na području grada.

Ove godine očekuje se učešće dvadesetak stanica sa područja grada. Diplomu osvajaju radio-amateri iz celog sveta tako što održe određeni broj veza sa užičkim radio-amaterima. Intereseovanje je veliko, naročito među radio-amaterima iz bližeg okruženja i Evrope kojima je lakše da pronađu i održe veze sa Užičanima,  ali se za ovu diplomu interesuju i radio-amateri sa svih drugih kontinenata

U ovoj aktivnosti učestvuju i mladi radio-amateri iako nemaju sopstvene radio-stanice. Oni koriste opremu radio-klubova kao i opremu starijih radio-amatera kako bi imali priliku da se jave i učestvuju dajući poene neophodne za osvajanje diplome.

Diploma Užice