U klub je stigao još jedan paket za konstruktorsku sekciju. Poslao ga je Bora Lazendić iz Žablja. Paket je bio pozamašan i prilično težak.

Momci su ovaj put prepustili Kristini da ona otvori kutiju. U uredo složenoj kutiji, prvo je nađena poruka koju e Bora uputio mladim elektroničarima:

Buduće kolege, veliki pozdrav…

Kao da je juče bilo kada sam se susreo sa tom čudesnom elektronikom i pitao se kako to radi, kak bi bilo da i ja tako nešto napravim ili barem tome slično. Verujte da i dan danas imam ništa manju želju i interesovanje. Sada u tim godinama imate puno vremena za učenje, za učenje kroz razne načine i zato koristite svaku priliku i pomoć da pomerite svoje znanje ali najviše verujte u sebe same, ipak, nemojte se ustručavati da kažete da nešto ne znate i da vam nije jasno… grabite znanje svaki dan jer na kraju shvatićete da vreme leti.

Srećan sam što sam u prilici da vam poašnjem skroman poklon da se vežbate i učite…

Od srca vam želim uspeh na sviom poljima i oblasti elektronike, da vaša radionica doživi dug vek…

Ubrzo smo otkrili zašto je paket bio tako težak – kutija je bila dupke ispunjena raznoraznim masivnim stvarima.

Bora se, izgleda, više bavi energetkom elektronikom jer je materijal koji je poslao iz tog domena: tri kompletna uklopna sata, pištolj lemilicu, veler štapnu lemilicu, merni instrument, TTL logičku sondu, desetak LCD displej modula iz uklopnih satova, mnoštvo malih transformatora 12 volti, raznorazna integralna kola, gomilu otpornika, elektrolitskih kondenzatora malog i velikog kapaciteta, diode, diake, grecove, module tastatura, podnožja za integralna kola raznih veličina, ZIFF podnožja, veliki broj sitnih zavrtanja, matica, odstojnika, dugmadi za potenciometre, buksne, krokodil štipaljke – ma teško je sve nabrojati.

Bora je svojim prilogom otvorio jednu sasvim novu oblast energetske elektronike kojom se do sada nismo bavili a koja itekako zavređuje pažnju.