Monthoktobar 2016

Proverite da li ste osvojili diplomu „Užice“

dan-grada-uzicaRadio-amateri iz Užica su povodom Dana grada Užica organizovali diplomu „Užice“. Ako ste u periodu od 1. do 16. oktobra 2016. radili veze sa stanicama iz Užica mogli ste osvojiti ovu diplomu.
Dnevnici veza užičkih radio-amatera su postavljeni na naš sajt tako da možete da proverite koliko ste veza uradili i koliko poena ste osvojili.
Proverite na https://yu1abh.uzice.net/diplome/diploma-uzice-pretraga-dnevnika/
Ako ste sakupili dovoljno poena, možete poslati zahtev za izdavanje diplome na https://yu1abh.uzice.net/diplome/zahtev-za-izdavanje-diplome

Lazo YU4TDX zove CQ

Lazo YU4TDX (14 godina) zove CQ a mi smo snimali da pokažemo na predavanjima kako se to radi.

O diplomi „Užice“ na Televiziji Lav

Užička televizija Lav je posetila radio-klub i napravila prilog o diplomi „Užice“ koju organizuju radio-amateri Užica povodom Dana grada. Sagovornici su im bili Janko YU3EEA i Peđa YT9TP.

Užički radio-amateri obeležavaju Dan grada Užica

dan-grada-uzicaPovodom dana grada Užica, 9. oktobra, užički radio-amateri izdaju dve diplome: diplomu „Užice“ i diplomu „Užičani.
U ovoj aktivnosti učestvuju sva tri radio-kluba koja postoje na teritoriji  grda Užica: Radio-klub „Aco Vučković“ YU1ABH, Radio-klub „Sevojno“ YU1AAX i Radio-klub „Užice“ YU1ACE.
Diploma „Užice“ je namenjena radio-amaterima kako domaćim, tako i onim širom sveta. Njihov zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, održavaju veze […]