U subotu smo izašli na takmičarsku lokaciju kluba u Vrutcima, ali ne radi nekog takmičenja, već da bismo je uredili. U akciji su učestvovali Ivan YU2IVO, Goran YU4RAA, Janko YU3EEA, Jovan YU4AXA, Petar YU4FPS, Lazar YU4TDX, Peđa YT9TP, Jelena YU4JSH, Momo YU2MS i Blažo YU1XA.

2016-09-03-vrutci

Nakon prošlonedeljne posete ovoj lokaciji mladi operatori su dali ideju da se oranizuje akcija sređivanja lokacije koja je bila neophodna da bi mogli češće da dolaze i održavaju veze.

Plan je bio da ovaj vikend iskoristimo da raskrčimo žbunje i pokosimo plac oko objekta. Poranilo se rano i radovi su počeli već oko 9 sati. Radilo se punom parom i sa mnogo elana. Svi su, a pogotovo mladi deo ekipe, pokazali veliki elan, tako da je krčenje i raščišćavanje završeno mnogo ranije nego što smo planirali.

Lokaciju je na kratko posetio i Momo YU2MS dajući podršku i podstrek, a ujedno je i oterao svojim automobilom veću količinu otpada.

2016-09-03-vrutci-02

Posle predaha i ručka, umesto da se ostatak dana provede u izležavanju, uživanju lepom vremenu, raščišćenom placu i dobroj hladovini, prešlo se na sređivanje objekta, što je inače planirano sa sledeću nedelju.

Iz objekta su iznete stvari i prostorija je očišćena. Sve što nije neophodno za redovne aktivnosti je spakovano u ostavu, tako da se dobilo više slobodnog prostora. Sklopljen je i nameštaj koji je ranije donet ali nije bio namešten, tako da je i on sada u funkciji.

Radove je obišao i predsednik kluba Blažo YU1XA koji je obezbedio dobar deo alata i koji nije krio zadovoljstvo elanom mladih operatora i obnavljanjem aktivnosti.

Dan je bio ispunjen, radilo se punom parom, urađeno je i mnogo više nego što je bilo u planu, a najvažnije je da su svi na kraju bili zadovoljni učinkom i da se već kuju planovi za dalje akcije na ovoj lokaciji, i na sređivanju i oremanju, ali i na rekonstrukciji antenskog sistema.