Fondacija Ane i Vlada Divac je pokrenula konkurs Stvarno važno za podršku ulešća mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi. Na konkurs je prijavljeno 12 projekata mladih iz Užica, od koji je devet odobreno.

konstruktori

Među odobrenim projektima je i projekat „Elektronika iz prve ruke“ grupe mladih „Konstruktori“, čiji je cilj da se mladima u Užicu, koje interesuje elektronika i radio-tehnika, omogući da imaju mesto gde mogu da se okupljaju, razmenjuju i proširuju svoja znanja, kao i da uče od iskusnih stručnjaka iz tih oblasti.

Projekat obuhvata četiri predavanja u trajanju po dva školska časa u okviru kojih će zainteresovanima biti predstavljene raznovrsne teme iz oblasti elektronike i radio-tehnike.

Naš radio-klub je podržao ovaj projekat obezbeđenjem prostora za održavanje predavanja, predavača i ostalih resursa.

Prema planu, biće održana četiri predavanja, po jedno svake sedmice, počev od sredine februara. Predavanja će obuhvatiti osnovne pojmove, prezentacije nekih projekata i tehnologija, a pored predavanja, biće održana i radionica na kojoj će zainteresovani moći da učestvuju u sastavljanju nekoliko jednostavnih elektronskih sklopova.

Ciljna grupa projekta su učenici osmog razreda osnovne škole, srednjoškolci i studenti tehničkih smerova, ali i svi ostali koji su zainteresovani za elektroniku i radio-tehniku.

Aktivnosti neće biti završene ovim projektom, već očekujemo da se aktivnosti nastave u okviru konstruktorske sekcije radio-kluba, u kojoj bi se mladi aktivno bavili elektronikom uz pomoć starijih radio-amatera i stručnjaka.

Ukoliko želite da pratite predavanja pošaljete prijavu za učešće, tako da možemo da vas kontaktiramo  i obavestimo o daljim aktivnostima. Obavestite i svoje prijatelje da se prijave.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete kao predavač, javite nam se elektronskom poštom i opišite kakvo predavanje možete da izvedete. Učešće predavača je na volonterskoj osnovi.