Ponovo radi radio-klub!

yu1abhRadio-klub je posle bezmalo deset godina ponovo dobio prostorije. Upravni odbor Gradskog kulturnog centra je svojom odlukom dodelio radio-klubu jednu od prostorija zgradi ove ustanove.

Aktivnosti radio-klubova su specifične i praktično nemoguće bez prostorija zbog potrebe da se postavi radio-amaterska oprema i organizuje obuka operatora.

Bez prostorije i aktivnost našeg radio-kluba je bila otežana i svedena praktično samo na učešće u takmičenjima sa klupske takmičarske loakcije u Vrutcima i sa drugih privatnih lokacija.

Međutim, osnova za opstanak radio-kluba je obuka mladih zainteresovanih da postanu radio-amateri i za to je neophodno imati prostorije u gradu, pogodne za držanje predavanje i praktičan operatorski rad.

Dobijanjem prostorije za radio-klub u Gradskom kulturnom centru, ponovo se stvaraju uslovi da se obnovi puna aktivnost,a pre svega da se započne sa radio-amaterskim kursevima.

Pored toga, biće instalirane i radio-stanice za sve radio-opsege i odgovarajući antenski sistemi što će omogućiti mladim operatorima redovan praktičan rad. Ove stanice će ujedno imati i ulogu upravne stanice u radio-mreži za opasnost čiji će centar biti u radio-klubu.

Sada je najvažnije prostorije urediti i opremiti. Ima dosta posla pa očekujemo od aktivnih i starih članova kluba da se uključe i pomognu, koliko ko može.

2 Comments

  1. Lepo je cuti i videti da ste se posle dosta godina vratili iz „ilegale“; cestitam na upornosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *