Lepo vreme je uvek povod da se izađe u prirodu, još ako je tada
nekakav kontest onda je to povod više . Zbog raznih razloga smo odustali od komplikovanije ekspedicije za Tesla Memorijal 2014 .

Kao i u Banjica VHF takmičenju odlučili smo da na Zlatiboru, na Karauli 1044 mnv (JN93UR), na trim stazi zauzmemo jednu „pečurku“ i odradimo koju vezu i ispoštujemo Tesla Memorijal takmičenje .

yu1flm-tesla-2014-01 Kada smo se instalirali, što je trajalo celih 15 tak minuta , odlučeno je da pustimo u VHF etar najstariji pozivni znak iz Užica YU1FLM. Znak datira iz prvih posleratnih godina i bio je osnovni call Radio-kluba „Aco Vučković“, pa je nekakvim selidbama i promenama imena kluba 70-tih godina rotiran sa YU1ABH, koji je postao „glavni“ znak.

Dozvolu za YU1FLM smo pre dve godine obnovili pa je ponovo aktuelan.

yu1flm-tesla-2014-02Dve jednostavne antene 2 x 6 elemenata na 2,5 metra bumu pravljene po YU7EF dizajnu se postavljaju za 10 minuta .

Stubić je 7,5 m ima tronožac oslonac i predviđen je da jedan operator sve sam odradi. Ovog puta nas je bilo puno više .

Ovo nije nekakva jaka lokacija za UKT takmičenja, ali je bitno da je u centru Zlatibora na Vodama, svima je blizu, a posebno Slavuju YT1EA čija je kuca na 150 od trim staze. Dugiju YU1WS je još bliža vikendica na 100m. Kod njega smo u toku noći malo odmorili .

yu1flm-tesla-2014-03

Dok smo mi jurili Čehe i Slovake, Peđa YT9TP je instalirao svoju portabl opremu i aktivirao se na 14 MHz. Radio je sa FT857 i GP na 6 m fiber štapu. Montaža 5 minuta .

Ekipi se pridružio i Momo YU2MS sa svojom najmlađom ćerkom Unom.

Trim staza ima puno posetilaca koji trčkaraju i šetaju, pa su tako naišle Slavujeve kume, koje su nam pravile društvo u večernjim satima. Bilo je prijatno veče, prilično toplo i pravo uživanje sedeti u prirodi.

Na kraju smo završili sa malo preko 50 QSO, sa nekoliko interesantnih veza sa velikim QRB .U nedelju jutro smo se malo oglasili i spakovali opremu da stignemo na prenos teniskog meča .

73
Milan YU1ZZ