Фондација Ане и Влада Дивац је покренула конкурс Стварно важно за подршку улешћа младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади. На конкурс је пријављено 12 пројеката младих из Ужица, од који је девет одобрено.

konstruktori

Међу одобреним пројектима је и пројекат „Електроника из прве руке“ групе младих „Конструктори“, чији је циљ да се младима у Ужицу, које интересује електроника и радио-техника, омогући да имају место где могу да се окупљају, размењују и проширују своја знања, као и да уче од искусних стручњака из тих области.

Пројекат обухвата четири предавања у трајању по два школска часа у оквиру којих ће заинтересованима бити представљене разноврсне теме из области електронике и радио-технике.

Наш радио-клуб је подржао овај пројекат обезбеђењем простора за одржавање предавања, предавача и осталих ресурса.

Према плану, биће одржана четири предавања, по једно сваке седмице, почев од средине фебруара. Предавања ће обухватити основне појмове, презентације неких пројеката и технологија, а поред предавања, биће одржана и радионица на којој ће заинтересовани моћи да учествују у састављању неколико једноставних електронских склопова.

Циљна група пројекта су ученици осмог разреда основне школе, средњошколци и студенти техничких смерова, али и сви остали који су заинтересовани за електронику и радио-технику.

Активности неће бити завршене овим пројектом, већ очекујемо да се активности наставе у оквиру конструкторске секције радио-клуба, у којој би се млади активно бавили електроником уз помоћ старијих радио-аматера и стручњака.

Уколико желите да пратите предавања пошаљете пријаву за учешће, тако да можемо да вас контактирамо  и обавестимо о даљим активностима. Обавестите и своје пријатеље да се пријаве.

Уколико сте заинтересовани да учествујете као предавач, јавите нам се електронском поштом и опишите какво предавање можете да изведете. Учешће предавача је на волонтерској основи.