Пројекат „Електроника из прве руке“ успешно завршен

„Електроника из прве руке“ је пројекат групе младих „Конструктори“, чији је циљ био да се младима у Ужицу, које интересује електроника и радио-техника, омогући да имају место где могу да се окупљају, размењују и проширују своја знања, као и да уче од искусних стручњака из тих области.

yu1abh-konstruktori-prvo-predavanje-2016-02-17

Пројекат је подржао наш радио-клуб и за његово извођење омогућио коришћење својих просторија и других ресурса, а су чланови клуба, стручњаци за електронику и радио-технику, волонтерски учествовали и као предавачи.

„Конструктори“ су са овим пројектом учествовали на конкурсу пројекта Дивац омладински фондови Фондације „Ана и Владе Дивац“ у сарадњи са Општином Ужице и уз подршку Балканског фонда за демократију, где је прихваћен и подржан бесповратном доделом средстава за набавку савремене школске табле.

konstruktori

Пројекат је обухватао четири предавања, по једно сваке седмице у планираном трајању 90 минута али је свако трајало и дуже.

Предавања су обухватила основне појмове из области електронике и радио-технике,  презентације неких пројеката и технологија а завршно предавање је била радионица на којој су заинтересовани могли да учествују у састављању једноставних електронских склопова.

yu1abh-konstruktori-prvo-predavanje-2016-02-17-2

yu1abh-predavanje-4-2016-03-09-2

Циљна група пројекта били су ученици осмог разреда основне школе, средњошколци и студенти техничких смерова, али су предавања пратили и старији суграђани.

У пројекту је учествовало 38 особа, као организатори, предавачи и слушаоци. Од њих, 26-торо је било младих. Најмлађи учесник има само 12 година и ревносно је пратио сва предавања.

yu1abh-konstruktori-teslin-transformator

Завршетком овог пројекта неће се стати са активностима. Сви учесници овог пројекта су изразили задовољство и заинтересовани су да се са оваквим дешавањима настави.

Радио-клуб ће у оквиру своје конструкторске секције омогућити младима да се баве електроником уз помоћ старијих радио-аматера и стручњака.

Окупљања ће се наставити средом од 20 часова, а на њима ће се према интересовањима радити на самоградњи електронских уређаја, а биће организована и нова предавања.

yu1abh-predavanje-3-2016-03-02

yu1abh-predavanje-4-2016-03-09

Уколико вас интересује електроника, дођите у радио-клуб, јер ћете ту имати од кога да учите, да поделите своја знања али и да пронађете друштво и помоћ у градњи електронских уређаја.

1 Comment

  1. Sve pohvale rukovodstvu kluba!!!

    73’s YU5C

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *