Као активатори дипломе „Ужице“ могу радити све клупске и личне аматерске радио-станице чије је седиште на подручју Града Ужица. Ове станице могу радити активације без обзира где се налазе па и ако не раде са подручја града.  Преглед позивних знакова станица из Ужица је дат на сајту у најави за сваку годину посебно.

Поред радио-аматера Ужичана, у активацији ове дипломе могу учествовати и други радио-аматери ако се налазе на подручју Града Ужица.

Ако сте на пропутовању или сте у ужичком крају, ваше везе се такође рачунају као поени за освајање дипломе „Ужице“. Потребно је само да приликом одржавања веза наглашавате да радите за диплому „Ужице“ и да пошаљете лог веза.

Погледајте правила дипломе „Ужичани“ на нашем сајту јер активацијом за диплому „Ужице“ добијате могућност и да освојите диплому „Ужичани“.

На подручју Ужица има веома занимљивих места тако да активација ове дипломе буде добар повод да обиђете наш крај.

Не морате се налазити у самом граду. Можете бити на планини Тари, у Мокрој Гори или Кремнима или на Јеловој гори. Можете обићи Потпећку пећину, проћи клисуром реке Ђетиње и видети језеро Врутци. Можете посетити спомен обележје Кадињача, бацити поглед на Ужице са видиковца на Забучју. У самом граду можете посетити ужичку електричну централу, урађену по Теслиним принципима, друга на свету после оне на Нијагариним водопадима. И то није све, на подручју Ужица има толико занимљивости да не можемо све овде да их наведемо.

Можете истворемено учествовати и у другим радио-аматерским програмима. У Ужицу се налази тврђава Ужички град која је у програму World Castle Award, изнад села Дрежник су два SOTA врха: Градина и Кућишта, а изнад Мокре Горе на Шаргану је SOTA врх Шишатовац. Мокра Гора је парк природе, заштићено подручје које је укључено у Flora & Fauna програм исто као и неки делови Јелове горе изнад Ужица.

Ако сте већ у близини, не пропустите да нам се јавите да се видимо, упознамо и дружимо. Можемо и заједнички да радимо активације за диплому.