Поново ради радио-клуб!

yu1abhРадио-клуб је после безмало десет година поново добио просторије. Управни одбор Градског културног центра је својом одлуком доделио радио-клубу једну од просторија згради ове установе.

Активности радио-клубова су специфичне и практично немогуће без просторија због потребе да се постави радио-аматерска опрема и организује обука оператора.

Без просторије и активност нашег радио-клуба је била отежана и сведена практично само на учешће у такмичењима са клупске такмичарске лоакције у Врутцима и са других приватних локација.

Међутим, основа за опстанак радио-клуба је обука младих заинтересованих да постану радио-аматери и за то је неопходно имати просторије у граду, погодне за држање предавање и практичан операторски рад.

Добијањем просторије за радио-клуб у Градском културном центру, поново се стварају услови да се обнови пуна активност,а пре свега да се започне са радио-аматерским курсевима.

Поред тога, биће инсталиране и радио-станице за све радио-опсеге и одговарајући антенски системи што ће омогућити младим операторима редован практичан рад. Ове станице ће уједно имати и улогу управне станице у радио-мрежи за опасност чији ће центар бити у радио-клубу.

Сада је најважније просторије уредити и опремити. Има доста посла па очекујемо од активних и старих чланова клуба да се укључе и помогну, колико ко може.

2 Comments

  1. Lepo je cuti i videti da ste se posle dosta godina vratili iz „ilegale“; cestitam na upornosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *