Нови оператори у YU1ABH

У радио-клубу „Ацо Вучковић“ YU1ABH је 26. августа приређена мала свечаност на којој су уручене дипломе као сведочанства о положеном стручном испиту за нове радио-аматере.

Дипломе су добили:

Иван Ђоковић (1961), 1. класа,
Љубивоје Мариновић (1985), 2. класа,
Петар Деспотовић (1999), 3. класа,
Александар Јовановић (1980), 3. класа,
Јован Лазаревић (1999), 3. класа,
Миодраг Марић (1968), 3. класа,
Лазар Михаиловић (2004), 3. класа, и
Александар Николић (1988), 3. класа.

Дипломе је новим радио-аматерима уручио председник радио-клуба Благомир Митрашиновић YU1XA. Радио-аматерима који нису из Ужица дипломе су послате поштом.

Нарочито је важно да је клуб добио три млада оператора, Лаза (12) и Јована (17) и Пера (17) који ће заједно са Јанком (15), који је недавно положио прву класу, чинити окосницу нове генерације ужичких радио-аматера.

Ово је значајан догађај за наш радио-клуб, јер стварање нових радио-аматера представља круну обнове активности после дугогодишње стагнације.

Радио клуб преко десет година није имао просторије и није могао да врши обуку нових радио-аматера. Након што је клуб од града добио просторију у октобру прошле године, почеле су активности, најпре на сређивању и опремању просторије. Одржан је низ јавних предавања и радионица из области електронике и радио-технике у оквиру пројекта „Електроника из прве руке“ и Koнструкторске секције клуба. То је привукло младе у радио-клуб и коначно, је изведена обука за радио-аматере и организовано је полагање испита.