Сектор за ванредне ситуације је након упозорења Републичког Хидрометеоролошког завода о обилним падавинама које се очекују у наредним данима подигао степен приправности на највиши ниво.

Савез радио-аматера Србије је такође позвао радио-аматере да у складу са овом ситуацијом и сами буду приправни.

У стању приправности врши се провера опреме, радио-станица, антенских система, резервних извора напајања и друге опреме. Ако се за напајање користе акумулатори, обезбеђује сд абуду напуњени, ако се користе агрегати проверава се њихова исправност и обезбеђује гориво да се могу по потреби одмах пустити у рад. Повећава се  редовна активност на радио-аматерским фреквенцијама ради провере покривености и домета свих учесника.

Ужички радио-аматери су овим поводом одржали проверу везе вечерас у 20 часова на репетиторима YU0VUE (R7X) и YU0VSE (R2X).

Учествовало је 14 радио-станица. Извршена је прозивка и провера везе сваке станице преко репетуитора как са базним тако и са ручним станицама. Такође је извршена смотра опреме која је на располагању и евиденторано код кога је потребно нешто да се поправи или набави додатна опрема.