Лепо време је увек повод да се изађе у природу, још ако је тада
некакав контест онда је то повод више . Због разних разлога смо одустали од компликованије експедиције за Тесла Меморијал 2014 .

Као и у Бањица ВХФ такмичењу одлучили смо да на Златибору, на Караули 1044 мнв (JN93UR), на трим стази заузмемо једну „печурку“ и одрадимо коју везу и испоштујемо Тесла Меморијал такмичење .

yu1flm-tesla-2014-01 Када смо се инсталирали, што је трајало целих 15 так минута , одлучено је да пустимо у ВХФ етар најстарији позивни знак из Ужица YU1FLM. Знак датира из првих послератних година и био је основни call Радио-клуба „Ацо Вучковић“, па је некаквим селидбама и променама имена клуба 70-тих година ротиран са YU1ABH, који је постао „главни“ знак.

Дозволу за YU1FLM смо пре две године обновили па је поново актуелан.

yu1flm-tesla-2014-02Две једноставне антене 2 x 6 елемената на 2,5 метра буму прављене по YU7EF дизајну се постављају за 10 минута .

Стубић је 7,5 м има троножац ослонац и предвиђен је да један оператор све сам одради. Овог пута нас је било пуно више .

Ово није некаква јака локација за УКТ такмичења, али је битно да је у центру Златибора на Водама, свима је близу, а посебно Славују YT1EA чија је куца на 150 од трим стазе. Дугију YU1WS је још ближа викендица на 100м. Код њега смо у току ноћи мало одморили .

yu1flm-tesla-2014-03

Док смо ми јурили Чехе и Словаке, Пеђа YТ9ТП је инсталирао своју портабл опрему и активирао се на 14 MHz. Радио је са FT857 и ГП на 6 м фибер штапу. Монтажа 5 минута .

Екипи се придружио и Момо YU2MS са својом најмлађом ћерком Уном.

Трим стаза има пуно посетилаца који трчкарају и шетају, па су тако наишле Славујеве куме, које су нам правиле друштво у вечерњим сатима. Било је пријатно вече, прилично топло и право уживање седети у природи.

На крају смо завршили са мало преко 50 QSO, са неколико интересантних веза са великим QRB .У недељу јутро смо се мало огласили и спаковали опрему да стигнемо на пренос тениског меча .

73
Милан YU1ZZ