Децембар месец је и ове године месец активности младих радио-аматера. Млади оператори из YU1ABH су се одазвали позиву YOTA менаџера Савеза радио-аматера Србије и активно учествују у овом програму радећи под посебним позивним знаком YT16YOTA.

Јанко YU3EEA и Перо YU4FPS на задатку

Јанко YU3EEA и Перо YU4FPS на задатку

Прва активност је била 2. децембра са такмичарске локације YU1AAX, уз свесрдну подршку Милана YU1ZZ. Радили су непихих пет часова паралелно на два опсега јер је ова локација опремљена са два радна места која могу истовремено да раде.

Јанко YU3EEA је радио на 14 MHz са четвороелементним квадом и на 7 MHz са троелементним бимом. Урадио је укупно 404 везе.

Перо YU4FPS је радио на 3.5 MHz са вертикалном и дипол антеном, и на 21 MHz са четвороелементним квадом. Урадио је 116 веза.

Јанко се очекивано показао као већ прилично добар оператор а Перо је изненадио колико је брзо напредовао и одговорио изазову рада у великој гужви.

4. децембра је искочила непланиранa прилика да се поново ради под овим знаком па је Јанко ускочио отишавши са YU1ZZ на Кошуту. У почетку је радио на 21 MHz али уз велике муке јер је овај опсег био затворен. Касније је прешао 7 MHz и направио велику гужву и одличан резултат. У просеку је радио брзином од око 170 веза на сат а у интервалима је ишао и преко 230. Укупно је урадио 247 веза тог дана.

За ову недељу су термине најавили Филип YU5PRO и Лазо YU4FPS.