Дан Града УжицаНајранији помен имена Ужица је пронађен у дубровачким архивима у документу из 1329. године. Датум под којим је документ заведен, 9. октобар, обележава се као Дан гра­да Ужица. Најраније насеобине на овом подручју потичу из доба неолита, а кроз целу своју историју ово подручје је била важна раскрсница која је спајала економије и културе са истока и запада и севера и југа. И данас је Ужице важан центар економије, индустрије и културе.

Поводом дана Града Ужица, Радио клуб „Ацо Вучковић“ YU1ABH, Радио клуб „Севојно“ YU1AAX Севојно и Радио-клуб „Ужице“ YU1ACE организују ДИПЛОМУ „УЖИЧАНИ“.

Диплому „Ужичанин“ може освојити сваки лиценцирани радио-аматер или радио-клуб, чиј­а је стална локација на подручју града Ужица, или други лиценцирани радио-аматер ко­ји одржава везе са подручја града Ужица, ако сакупи довољан број поена одржавањем ра­дио-аматерских веза у оквиру активности Диплома „Ужице“.

Диплома се ради сваке године од 1. до 16. октобра, а за њено освајање потребно је сакупити одговарајући број поена.

Диплома је бесплатна и издаје се у електронском облику. Захтев за издавање дипломе можете послати преко обрасца на сајту.

Преузмите правила дипломе „Ужичани“ на српском језику (ћирилица)
http://yu1abh.uzice.net/download/propozicije/diploma-uzicani-sr-cir.pdf
Преузмите правила дипломе „Ужичани“ на српском језику (латиница)
http://yu1abh.uzice.net/download/propozicije/diploma-uzicani-sr-lat.pdf

Диплома "Ужичани" (српски)
Диплома "Ужичани" (српски)
diploma-uzicani-sr-cir.pdf
Version: 1.2
47.8 KiB
16 Downloads
Detalji
Диплома "Ужичани" (српска латиница)
Диплома "Ужичани" (српска латиница)
diploma-uzicani-sr-lat.pdf
Version: 1.2
39.0 KiB
5 Downloads
Detalji